ПРОДУКТИ: за 6 порции
2 патладжана
400 г пилешки гърди
200 г чери домати
100 г кашкавал
50 мл. олио
1 ч.л. риган
1/2 ч.л. черен пипер
сол
РЕЦЕПТА:
Патладжаните (2 бр) се измиват и нарязват на колелца с дебелина 1 сантиметър. Посоляват се и се оставят за 15 минути да пуснат горчивия си сок. След това се изплакват, подсушават се и се подреждат в тава. Заливат се с олио (50 мл.) и се изпичат до омекване във фурна при 180 градуса. През това време пилешкото месо (400 г) се измива, нарязва се на ивици и се запържва за много кратко в горещ тиган с малко олио. Целта е месото да се "запечата" и да промени цвета си. След това се овкусява със сол, черен пипер (1/2 ч.л.) и сушен риган (1 ч.л.). Щом патладжаните станат готови, върху тях се разполага пилешкото месо и върху него се поставят измитите и разполовени на две чери домати (200 г). Ястието се връща обратно във фурната за около 15 минути. Щом месото е напълно готово, а доматите са омекнали, ястието се поръсва обилно с кашкавал (100 г) и се запича за още 10 минути, докато кашкавалът се разтопи и стане златист. Патладжаните, запечени на фурна с пилешко и чери домати, се сервират горещи.
от 1001 рецепти