Необходими продукти:
- картофи - 500 г;
- кашкавал - 100 г;
- бекон - 100 г; г
- гъби - 5 бр.;
- лук - 1 глава;
- прясно мляко - 1 ч.ч.;
- чушки - 1 зелена + 1 червена;
- черен пипер;
- босилек; сол;
Начин на приготвяне:
- Сварете картофите цели.
- Обелете и ги нарежете на кубчета.
- Беконът също се нарязва кубчета и леко се запържва в тиган, но без мазнина.
- Лукът се нарязва и се запържва в отделената от бекона мазнина, заедно с нарязаните на кръгчета чушки и бланшираните гъби.
- Всички тези продукти се смесват, посоляват и овкусяват с подправките.
- Изсипете ги в подходяща тава, добавете млякото и ги поръсете с настъргания кашкавал.
- Ястието се пече в гореща фурна до златист цвят.
- Да ви е сладко!