Необходими продукти:
- праз - 1 стрък; лук - 2 глави;
- масло - 1 к.ч. краве;
- червен пипер - 1 ч.л.;
- ориз - 2 с.л.;
- сирене - 150 г (сухо);
- брашно - 1 с.л.;
- кисело мляко - 1 ч.ч.;
- яйца - 1 бр;
- чубрица;
- сол.
Начин на приготовяне:
- Задушавате праза и лука и към тях добавяте ориза.
- Поръсвате с червения пипер и наливате 4-5 ч.ч. гореща вода.
- Посолявате на вкус.
- Варите на умерен огън, докато оризът омекне.
- Натрошавате сиренето и го овалвате брашното и чубрицата.
- След това го добавяте към чорбата.
- Варите още 5-6 минути и застройвате с яйцето и разбитото кисело мляко.