Необходими продукти:
- 400 г нахут (от консерва);
- 2 глави лук;
- 2 скилидки чесън;
- 3 моркова;
- 100 г глава целина;
- 100 г пражка шунка;
- 100 г спанак;
- 1 л пилешки бульон;
- 2 с. л. ретро горчица;
- 2 с. л. олио;
- 1 дафинов лист;
- сол на вкус;
Начин на приготвяне:
- Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в сгорещеното олио, заедно с нарязаната на кубчета шунка.
- Прибавят се наситнените моркови и целина, и също се запържват за кратко.
- Налива се бульонът, ароматизира се с дафиновия лист, посолява се и се готви на слаб огън около 30 минути.
- Сипват се отцеденият нахут, горчицата и нарязаният наедро спанак, готви се около 5 минути и се дърпа от огъня.