Необходими продукти:
- обикновени бисквити - 450 гр.;
- прясно мляко - 1 л.;
- захар - 14 с.л.;
- жълтък - 1-2 бр.;
- брашно - 8 с.л.;
- ванилия - 2 бр.;
- чисто масло - 50 гр.;
- млечен шоколад - (настърган) за поръсване;
Начин на приготвяне:
- Прясното мляко и захарта се слагат на котлона и се бърка, докато се разтопи захарта – съдът трябва да е подходящ за разбиване с миксер.
- Жълтъците се разбиват с брашното с малко вода.
- След като заври млякото, постепенно се прибавят разбитите жълтъци и брашно, като се разбива с миксер.
- След като кремът е добре разбит, се оставя да ври 3-4 минути и се прибавят ванилиите и маслото.
- Бърка се, докато кремът поеме маслото.
- В подходяща тавичка (27×27) се реди един ред бисквити и се залива с топлия крем, поръсва се с орехи и така докато свършат бисквитите.
- Отгоре се поръсва с орехи, натрошени бисквити и настърган млечен шоколад.
- Оставя се да престои 5-6 часа в хладилника.