Рецепта за пилаф от булгур с гъби

Коментари · 312 Прегледа

Рецепта за пилаф от булгур с гъби. Ароматен пилаф. Вкусен булгур с гъби.

Необходими продукти

  • 400 гр печурки;
  • 1глава лук;
  • 1 морков;
  • 300 гр булгур;
  • 2 супени лъжици растително масло;
  • сол, подправки.

Начин на приготвяне

Нарежете лука на дребно и го запържете в тенджера или дълбок тиган . Добавете нарязания  морков. Когато зеленчуците омекнат, добавете гъбите, нарязани на филийки и гответе около 5 минути. След това изсипете булгура и го залейте с вода така, че течността е по-висока с около един сантиметър, покрийте с капак и оставете на котлона до готовност. Разбъркайте ястието преди сервиране.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg