Необходими продукти
- 250 гр зелен грах;
- 2 малки глави лук;
- 1 морков;
- 4 малки картофа;
- 300 гр мляно месо;
- сол, черен пипер – на вкус;
- 1 яйце;
- растително масло – за пържене.
Начин на приготвяне
Сварете зеления грах. Нарежете лука и морковите на дребно, а картофите - на кубчета. Омесете каймата сол, пипер, яйце, половината от лука и оформете кюфтета. Останалият лук и морков се запържват в растително масло до златисто кафяво. Добавете към сварения грах заедно с картофите и кюфтетата. Оставете да заври и проверявайте дали картофите са сварени. След като е готово, изключете котлона, покрийте с капак и оставете супата за 15 минути. Сервирайте с магданоз.