Необходими продукти
- 1 ½ литра бульон;
- 1 чаша зелен грах;
- 1 дафинов лист;
- 500 гр печурки;
- 1 морков;
- 1 глава лук;
- 1 стъбло от целина;
- 1 супена лъжица растително масло;
- сол, къри, черен смлян пипер – на вкус.
Начин на приготвяне
Изсипете бульона в тенджера заедно с 1 чаша грах и дафинов лист и варете на слаб котлон за 30 минути. Бульонът може да е от гъби, зеленчуци, говеждо или пиле. нарежете гъбите на плочки, а моркова и лука на дребно. Нарежете стъблото на целината на тънки кръгчета. Лукът, морковите и целината запържете в растително масло. Добавете гъбите към тенджерата с грах и гответе още 15 минути. Сложете пържените зеленчуци, изчкайте супата да заври и засечете още 5 минути. Отстранете от котлона и окусете супата със сол, черен пипер и къри. Сервирайте със заквасена сметана.