Рецепта за пушени ребра с грах

Коментари · 531 Прегледа

Рецепта за пушени ребра с грах. Свински ребра със сух грах и подправки. Пушени ребра с грах.

Необходими продукти

  • 500 гр пушени свински ребра;
  • 500 гр сух грах;
  • 1 глава лук;
  • 1 морков;
  • 5-6 картофа;
  • 1 супена лъжица растително масло;
  • 3-4 супени лъжици горчица;
  • сол;
  • смлян черен пипер – на вкус;
  • 3 скилидки чесън;
  • магданоз;
  • 100 гр бекон.

Начин на приготвяне

Нарежете на парчета свинските ребра, сложете в тенджера и оставете да къкрят за около 1,5 часа докато месото започне лесно да се отделя от костите. Извадете ребрата и отделете месото. Към  бульона в тенджерата добавете предварително накиснатия грах и го оставете да се вари. След 30 минути сложете в тенджерата нарязаните на малки кубчета картофи. Запържете лука и моркова до златисто и ги добавете в тенджерата. 5 минути преди зеленчуците да се сварят напълно, прибавете месото от ребрата и горчицата.Овкусете със сол и черен пипер. Нарежете на дребно магданоза и чесъна, а бекона на тънки ивици. Магданозът, беконът и чесънът се добавят накрая и ястието и се готви още 2 минути. 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg