Необходими продукти
- 500 гр пушени свински ребра;
- 500 гр сух грах;
- 1 глава лук;
- 1 морков;
- 5-6 картофа;
- 1 супена лъжица растително масло;
- 3-4 супени лъжици горчица;
- сол;
- смлян черен пипер – на вкус;
- 3 скилидки чесън;
- магданоз;
- 100 гр бекон.
Начин на приготвяне
Нарежете на парчета свинските ребра, сложете в тенджера и оставете да къкрят за около 1,5 часа докато месото започне лесно да се отделя от костите. Извадете ребрата и отделете месото. Към бульона в тенджерата добавете предварително накиснатия грах и го оставете да се вари. След 30 минути сложете в тенджерата нарязаните на малки кубчета картофи. Запържете лука и моркова до златисто и ги добавете в тенджерата. 5 минути преди зеленчуците да се сварят напълно, прибавете месото от ребрата и горчицата.Овкусете със сол и черен пипер. Нарежете на дребно магданоза и чесъна, а бекона на тънки ивици. Магданозът, беконът и чесънът се добавят накрая и ястието и се готви още 2 минути.