Необходими продукти
брашно 1/2 кг
захар 1 чаена чаша
мармалад 1 чаена чаша
вода 1 чаена чаша
олио 4 супени лъжици
счукани орехови ядки 1 чаена чаша
сода бикарбонат 1 чаена лъжичка
канела 1 чаена лъжичка
карамфил 1/2 чаена лъжичка
Начин на приготвяне
- Мармаладът се разбива със захарта. Добавят се олиото, водата, канелата, карамфилът, счуканите орехови ядки, содата бикарбонат. При непрекъснато бъркане се прибавя по малко от брашното, докато се получи смес като гъста каша.
- Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тава и се пече на умерена температура.
- След като изстине, сладкишът се изважда от тавата и се ръси с пудра захар.
Източник: Личен архив