Рецепта за тосканска супа с боб.

Коментари · 290 Прегледа

Рецепта за тосканска супа с боб. Италианско ястие с бял боб и спанак. Тосканска супа с боб и пармезан.

Необходими продукти

  • 2 средни моркова;
  • 1 глава лук;
  • 1 стебло от целина;
  • 1 скилидка чесън;
  • 3 супени лъжици зехтин;
  • сол;
  • черен пипер – на вкус;
  • 2 консерви бял боб;
  • 3 литра пилешки бульон;
  • 4 чаши пресен спанак на цели листа;
  • 30 грама настъргано пармезан;
  • зелен грах и зелени подправки за декорация.

Начин на приготвяне

Нарежете морковите, лука, целината и чесъна. В тенджера загрейте зехтина. Добавете нарязаните зеленчуци, сол и черен пипер. Задушете за 10 минути на средна температура. Изцедете боба и изплакнете.  Намачкайте ½ чаша боб с вилица, добавете към зеленчуците и оставете да къкри 2-3 минути на средна температура. След това добавете останалия боб на зърна. Изсипете пилешкия бульон, и изчакайте да заври, след което намалете котлона и гответе под капак още 20 минути. Добавете спанака на цели листа за 2 минути, докато листата омекнат. Отстранете от котлона, разпределете по чинии,  поръсете с настърган пармезан, зелен грах и зелени подправки. Сервирайте с хрупкави крутони.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg