Необходими продукти
- 2 средни моркова;
- 1 глава лук;
- 1 стебло от целина;
- 1 скилидка чесън;
- 3 супени лъжици зехтин;
- сол;
- черен пипер – на вкус;
- 2 консерви бял боб;
- 3 литра пилешки бульон;
- 4 чаши пресен спанак на цели листа;
- 30 грама настъргано пармезан;
- зелен грах и зелени подправки за декорация.
Начин на приготвяне
Нарежете морковите, лука, целината и чесъна. В тенджера загрейте зехтина. Добавете нарязаните зеленчуци, сол и черен пипер. Задушете за 10 минути на средна температура. Изцедете боба и изплакнете. Намачкайте ½ чаша боб с вилица, добавете към зеленчуците и оставете да къкри 2-3 минути на средна температура. След това добавете останалия боб на зърна. Изсипете пилешкия бульон, и изчакайте да заври, след което намалете котлона и гответе под капак още 20 минути. Добавете спанака на цели листа за 2 минути, докато листата омекнат. Отстранете от котлона, разпределете по чинии, поръсете с настърган пармезан, зелен грах и зелени подправки. Сервирайте с хрупкави крутони.