Необходими продукти
брашно 1 чаена чаша
пудра захар 2 чаени чаши
масло 125 г
счукани орехови ядки 1 чаена чаша
4 яйца
2 ванилии
1/2 бакпулвер
Начин на приготвяне
- Маслото се размеква и се разбива с едната чаша пудра захар на пяна. Прибавят се счуканите орехови ядки и ванилиите. След това се отделят белтъците от жълтъците на 4-те яйца. Към маслената смес се прибавят на смени по 1 лъжица от разбитите на сняг белтъци и по 1 супена лъжица от брашното, смесено с бакпулвера.
- Готовото тесто се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно тава. Изпича се на умерена температура.
- Жълтъците се разбиват с втората чаша пудра захар до сгъстяване. С тях се залива изпеченият сладкиш, докато е още горещ. Оставя се да престои в хладилника 1 нощ. На другия ден се изважда от тавичката и се реже на дребни сладкиши – ромбчета и квадратчета.
Източник: Личен архив