Продукти:
- 90 гр белтъци
- 40 гр фина кристална захар
- 200 гр пудра захар
- 110 гр бадемово брашно
- 100 гр крем-сирене
- 100 гр маскарпоне
- 70 гр бял шоколад
- 2-3 суп.лъжици малиново желе
Инструкции:
Пресейте два пъти бадемовото брашно заедно с пудрата захар. Разбийте добре за около 8-10 мин. белтъците с кристалната захар и щипка сол.Прибавете на три пъти бадемовото брашно и пудрата захар към белтъчната смес като внимателно разбърквате с шпатула.По желание може да добавите прахообразна или гел-боя за хранителни цели за да оцветите макароните.Трябва да получите гъста, лъскава смес, стичаща се като лава. С помощта на сладкарски пош с кръгъл накрайник шприцовайте на разстояние малки кръгчета върху тава, покрита с хартия за печене. Внимателно ударете няколко пъти тавата в плота или я пуснете хоризонтално от педя разстояние за да излезе въздуха от макароните. Оставете ги да поизсъхнат за около час. Печете ги в загрята фурна на около 130-150 градуса приблизително за 13-15 минути. Оставете леко да се охладят и внимателно ги оставете на решетка до пълното им изстиване.
За крема разбъркайте добре крем- сиренето и маскарпонето и прибавете към тях разтопения на водна баня шоколад. Шприцовайте от крема по края на макаронената черупка , а в средата сложете от малиновото желе.Захлупете с втората половинка и леко притиснете отстрани. Оставете макароните поне за няколко часа да поемат от крема и сервирайте.