ПРОДУКТИ: за 4 порции
4 картофа
300 г пилешко месо
70 г сирене чедър
100 г спанак
2 стръка зелен лук
1 щип. черен пипер
сол
РЕЦЕПТА:
Картофите (4 бр) се измиват и се сваряват в подсолена вода цели, без да се белят. Щом се сварят, се разполовяват и леко се издълбава вътрешността им с помощта на чаена или супена лъжица, така че да се получат картофени лодки. Пилешкото месо (300 г) (най-подходящо за тази рецепта е пилешкото месо от бутче) се сварява или изпича на фурна и се нарязва на малки хапки. Смесва се с предварително бланширания и нарязан на много ситно спанак (100 г) и подправките, и с тази плънка се пълнят картофените лодки. Поръсват се с настъргано сирене чедър (70 г) и се запичат на силна фурна за 10-15 минути. Поднасят се топли, поръсени със ситно нарязан пресен лук (2 стръка).
от 1001 рецепти