Печен свински джолан-цял- с кожа и кост

Коментари · 289 Прегледа

Печен свински джолан-цял- с кожа и кост.Печен свински джолан-цял- с кожа и кост,с тъмна бира и чесън.На фурна,по Баварски

 ПРОДУКТИ: за 4 порции

 

1 кг свински джолан

40 г масло

2 скилидки чесън

1/2 л. тъмна бира

 

РЕЦЕПТА:

 

За направата на тази баварска рецепта, свинският джолан (1 кг) се изважда от опаковката и се оставя в хладилника открито за през нощта. Поставя се в тава и леко се намазва с масло. Поръсва се със сол и пипер от всички страни. За по добър вкус може да се натрие и с разрязани скилидки чесън. В тавата се сипва малко тъмна бира и се пече няколко часа на тих огън, докато кожата започне да става хрупкава и златиста. Фурната се усилва и се пече до пълна готовност, като облива с бира на всеки 15-20 минути.

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg