ПРОДУКТИ: за 6 порции
800 г свински ребра
1 к.ч. ориз
1 морков
100 г маслини
1/2 ч.л. къри
1 глава лук
4 скилидки чесън
2 с.л. масло
черен пипер
сол
пресен лук 3
к.ч. вода
РЕЦЕПТА:
Свинските ребра (800 г) се сваряват до пълна готовност, след което се поръсват със сол и черен пипер и се запичат за 20 минути във фурна при 200 градуса, докато станат златисти. През това време се приготвя оризът. За целта лукът (1 глава) и чесънът (4 скилидки) се нарязват на ситно и се задушават в маслото (2 с.л.), заедно с кърито (1/2 ч.л.), до омекване в дълбок тиган. След това към тях се добавя оризът (1 к.ч.) и се разбърква, докато стане прозрачен. Постепенно се долива зеленчуков бульон или вода (3 к.ч.), разпределена на три равни части. След добавянето на втората част вода или бульон, се добавят маслините (100 г), нарязани на колеца, а също и морковът (1 бр), нарязан на пръчици. Прибавят се и подправките - черен пипер и сол. Всичко се готви, докато оризът напълно поеме течеността и омекне. Накрая се добавят ребрата и ястието се серивра горещо, като по желание се поръсва с пресен лук.
от 1001 рецепти