ПРОДУКТИ: за 6 порции
3 картофа
60 г бекон
150 г кашкавал
2 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
1 с.л. олио
РЕЦЕПТА:
Беконът (60 г) се нарязва на кубчета и се запържва в олиото (1 с.л.), заедно със счукания на ситно чесън (2 скилидки), а кашкавалът (150 г) се настъргва на едро ренде. Пресният лук (2 стръка) се нарязва на кръгчета. Картофите (3 бр) се измиват и подсушават, а кората им се надупчва с вилица. Изпичат се в загрята до 200 градуса фурна до пълна готовност - в зависимост от размера, това може да отнеме между 45 минути и час и 15 минути. Щом изстинат се разрязват на половинки и сърцевината се издълбава. Смесва се с кубчетата запържен бекон, настъргания кашкавал и зеленият лук. Овкусява се с малко сол и черен пипер и с получената плънка се пълнят изпечените картофи. Връщат се във фурната и се запичат, докато кашкавалът се разтопи.
от 1001 рецепти