ПРОДУКТИ: за 6 порции
3 сладки картофи
150 г киноа
200 г нахут от консерва
2 с.л. зехтин
1 стрък зелен лук
1/2 връзка магданоз
1 ч.л. кимион
1 лимон
РЕЦЕПТА:
Сладките картофи (3 бр) се измиват и подсушават, а кората им се надупчва с вилица. Разполовяват се и се изпичат в тава, поставени със средата надолу, в загрята до 200 градуса фурна, за 1 час и 15 минути, или докато са напълно готови. Киноата (150 г) се сварява в подсолена вода и се отцежда. Нахутът от консерва (200 г) се отцежда и поставя в тиган с малко зехтин (2 с.л.). Добавят се сол, черен пипер и кимион (1 ч.л.) и се запържва за 2-3 минути, докато поеме ароматите. Щом картофите поизстинат, сърцевината им се отстранява и се смесва с киноата. Овкусява се със сол на вкус и кората на лимона. С получената смес се пълнят лодките, а отгоре се разпределя сготвеният нахут. Ястието се поръсва с лимонов сок и нарязани на едро зелен лук и магданоз.
от 1001 рецепти