ПРОДУКТИ: за 4 порции
1 кг пилешки крилца
4 скилидки чесън
1 к.ч. червено вино
1 к.ч. бира
2 с.л. кетчуп
1 с.л. лимонов сок
4 с.л. майонеза
1 с.л. горчица
1 с.л. мед
1 с.л. сусам
мащерка
розмарин
сол
черен пипер
РЕЦЕПТА:
Пилешките крила (1 кг) се почистват и мариноват с бирата (1 к.ч.), виното (1 к.ч.), кетчупа (2 с.л.), лимоновия сок (1 с.л.), малко сол, розмарин, мащерка, черен пипер, горчицата (1 с.л.), майонезата (4 с.л.) и мед (1 с.л.). Оставят се да престоят за едно денонощие в марината. Маринованите пилешки крилца се нареждат в тава и върху тях се посипва част от марината. Отгоре се покриват с фолио. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 45-50 минути. Накрая фолиото се отстранява, намазват се с част от останалата марината и се поръсват със сусам. Връщат се във фурната за още 2-3 минути, като се внимава сусамът да не загори.
от 1001 рецепти