ПРОДУКТИ: за 4 порции
1 тиква цигулка
100 г орехи
100 г сушени сини сливи
100 г сушени кайсии
100 мл. мед
4 с.л. какао
4 с.л. соев сос
РЕЦЕПТА:
Тиквата (1 бр) се разрязва на две по дължина, почиства се от семките и се поставя в тава с малко мазнина. Пече се час и половина при 180 градуса до пълното омекване на тиквата. През това време орехите (100 г) се начупват с пръсти на средни по големина парчета и се смесват в купа със сушените сини сливи (100 г) и сушените кайсии (100 г). В малка купичка се разбиват течният мед (100 мл.), соевият сос (4 с.л.) и какаото (4 с.л.). С получената глазура се намазва тиквата, а с останалата част от сместа се разбъркват ядките и плодовете. С плънката се пълни тиквата и се връща във фурната за не повече от 15 минути. Сервира се топла или студена, като по желание се декорира с парче шоколад или свежа мента.