ПРОДУКТИ: за 4 порции
4 домата
100 г ориз
80 г кашкавал
1 скилидка чесън
1 с.л. олио
50 г масло
сол
черен пипер
босилек
РЕЦЕПТА:
Доматите (4 бр) се измиват и с остър нож се изрязва горната им част, отделят се за капачета. Сърцевината се изгребва с лъжица и се нарязва на ситно. Изсипва се в купа и заедно с ориза (100 г), по – голямата част от настъргания кашкавал (80 г), солта, черния пипер, босилека, скълцаният чесън (1 скилидка), маслото (50 г) и олиото (1 с.л.), се разбърква. Доматите се пълнят с получената плънка и се похлупват с капачетата. Пълнените домати се редят в намазана тава и се заливат с малко вода. Пекат се на умерена фурна, покрити с алуминиево фолио за около час, като последните минути фолиото се маха. Малко преди да се извадят от фурната, се посипват с останалия настърган кашкавал (80 г) и се допичат.
от 1001 рецепти