ПРОДУКТИ: за 2 порции
1/2 кг броколи
150 г пушено пуешко филе
100 г синьо сирене
100 г кашкавал
100 мл. течна сметана
сол
РЕЦЕПТА:
Най-напред броколите (1/2 кг) се нарязват на розички и се попарват с вряла вода в тенджера с капак. Заливат се с врялата вода, похлупват се с капак и се оставят за 5 минути да омекнат. След това се отцеждат и заливат с ледено студена вода, за да запазят свежия си зелен цвят. През това време пуешкото филе (150 г) се нарязва на слайсове, кашкавалът (100 г) се настъргва на едрото ренде, а синьото сирене (100 г) се натрошава. В огнеупорна тава се поставят отцедените и подсушени с кухненска хартия броколи и пуешкото филе. Посоляват се на вкус и се заливат с течната готварска сметана (100 мл.). Разбъркват се и върху тях се посипват синьото сирене и кашкавалът. Ястието се поставя във фурна при 180 градуса за 20 минути, докато кашкавалът се разтопи.
от 1001 рецепти