ПРОДУКТИ: за 6 порции
1 кг картофи
1 консерва риба тон
300 г гъби
сол
черен пипер
20 г масло
50 г пармезан
1 стрък пресен лук
РЕЦЕПТА:
Картофите (1 кг) се сваряват, обелват и пасират. Към пюрето, още докато е горещо, се добавя малко масло (20 г) и се разбърква, за да се разтопи. Гъбите (300 г) се нарязват на полумесеци и се задушават в мазнината от рибената консерва. Подправят се със сол и черен пипер. Смесват се с рибата. Половината от пюрето се изсипва в намазнена тавичка и се заглажда. Въху него се разпределя плънката от гъби и риба и върху нея отново се изсипва пюре. Заглажда се внимателно и се поръсва с настърган пармезан (50 г). Пече се в умерена фурна до получаването на златиста коричка. Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан пресен лук (1 стрък).
от 1001 рецепти