ПРОДУКТИ: за 2 порции
8 яйца
2 ч.л. горчица
100 г гъби
100 г бекон
1 червена чушка
1 глава червен лук
50 г спанак
2 домата
60 г кашкавал
2 с.л. зехтин
Магданоз
Черен пипер
Сол
РЕЦЕПТА:
Яйцата се разбъркват с горчицата и настъргания кашкавал. Огнеупорен тиган, подходящ и за фурна се загрява с малко мазнина. Нарязаните лук, чушка, гъби бекон се запържват в загрята мазнина. След около 5 минути се добавят спанакът и температурата на котлона се намалява. Добавя се яйчената смес и се разпределя равномерно в съда. Отгоре се нареждат резени домат и когато омлетът се стегне леко, се прехвърля във фурната. Запича се за около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна.
от 1001 рецепти