Италиански омлет Фритата

Коментари · 269 Прегледа

Италиански омлет Фритата.Италиански омлет Фритата с бекон,спанак,гъби,чушки и кашкавал на фурна

ПРОДУКТИ: за 2 порции

 

8 яйца

2 ч.л. горчица

100 г гъби

100 г бекон

1 червена чушка

1 глава червен лук

50 г спанак

2 домата

60 г кашкавал

2 с.л. зехтин

Магданоз

Черен пипер

Сол

 

РЕЦЕПТА:

 

Яйцата се разбъркват с горчицата и настъргания кашкавал. Огнеупорен тиган, подходящ и за фурна се загрява с малко мазнина. Нарязаните лук, чушка, гъби бекон се запържват в загрята мазнина. След около 5 минути се добавят спанакът и температурата на котлона се намалява. Добавя се яйчената смес и се разпределя равномерно в съда. Отгоре се нареждат резени домат и когато омлетът се стегне леко, се прехвърля във фурната. Запича се за около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна.

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg