ПРОДУКТИ: за 4 порции
За агнешкото
1 кг ярешко бутче
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1 ч.л. горчица
За картофите
1/2 кг картофи
4 с.л. олио
1 щип. сушен босилек
1 скилидка чесън
2 с.л. мед
РЕЦЕПТА:
Подправките се смесват с горчицата и се втриват в ярешкото бутче (1 кг). Поставя се предварително загрята фурна и се пече 1 час. Десет минути преди да се извади месото от фурната, се полива с мед (2 с.л.) и с образувалия се при печенето сок. След това се слага върху затоплено плато. Покрива се с фолио и се оставя да престои 10-15 минути преди да се нареже на порции. Междувременно, картофите (1/2 кг) се поръсват с босилек (1 щип.), чесън (1 скилидка) и олио (4 с.л.) и се изпичат на фурна до пълна готовност. Ярешкото се поднася с печените картофи.
от 1001 рецепти