за блата:
4 белтъка
100 грама бейби спанак*
120 грама нискомаслена извара
1 скилидка чесън
1/4 връзка пресен копър
щипка сол
за плънката:
130 грама нискомаслена извара
230 грама пуешка шунка слайс
сол на вкус
Можете да използвате и обикновен спанак.
Приготвяне:
Разбийте белтъците с щипка сол на пяна.
Блендирайте спанака, копъра, чесъна и изварата.
Добавете ги на части към белтъците при непрекъснато бъркане.
След това разстелете сместа в тава с размери 40*30 сантиметра, покрита с хартия за печене.
Печете за 15 - 20 минути на 180 градуса.
Извадете блата от фурната и внимателно преместете върху плот.
Смесете изварата със солта и разбъркайте.
Намажете блата с извара, а отгоре разпределете пуешката шунка.
Навийте на стегнато руло с помощта на хартията за печене.
Сложете рулото в подходящ съд и го поставете в хладилник за около час.
Източник: Станимир Михов