Рецепта за Агнешки карета с бадемова коричка

Коментари · 460 Прегледа

Рецепта за Агнешки карета с бадемова коричка. Необходими продукти и начин на приготвяне на Агнешки карета с бадемова коричка. Рецепта за месно ястие.

Необходими продукти:

  • 2 агнешки карета, около 600 гр всяко
  • пипер
  • 1 с.л. зехтин
  • 100 гр цели белени бадеми
  • 4 филии тост хляб
  • 1 стрък мащерка
  • 100 гр масло сол

 

Приготвяне или как се готви ястието:

  1. Каретата се обрязват (маха се част от мазнината). Овкусявате с черен пипер и запържвате леко в зехтина (до златисто). Слагате месото върху решетъчна скара и печете във фурната за два часа на 80 градуса.
  2. Бадемите запържвате в тиган без мазнина. Махате кората на хляба и заедно с бадемите и мащерката накълцвате възможно най-ситно.
  3. Разбивате много хубаво маслото (на пяна) и разбърквате със сместта от бадеми, хляб и мащерка. Когато месото е готово - температурата в сърцевината е 50 градуса - изваждате от фурната, слагате вподходяща тавичка и посолявате.
  4. Нанасяте бадемовата смес равномерно върху него и го запичате на висока температура до получаването на хрупкава коричка.
  5. Оставяте да си почине 5 минути и сервирате.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg