Пилешко филе и салата от брюкселско зеле

Коментари · 348 Прегледа

Пилешко филе, глазирано с кленов сироп и салата от брюкселско зеле с ябълки

Продукти
4
 пилешко филе ( половинки)
 0,50 сол
 0,50 млян черен пипер
 2 зехтин
 3 винен оцет
 2 кленов сироп
 0,25 сушени стафиди
 1 ябълка
 400 брюкселско зеле
Начин на приготвяне
Загрейте предварително котлона на средно висока температура.
Поръсете пилешкото с 1/4 с.л. сол и 1/4 с.л. черен пипер.
Намажете тигана с 1 с.л. мазнина и сложете пилешкото.
Печете по 3 минути на страна докато стане готово, след което махнете от тигана.
Добавете 2 с.л. оцет и кленовия сироп в тигана и гответе 1 минута докато течността се редуцира на 3 супени лъжици.
Върнете пилешкото в тигана и го оваляйте в сместа от сироп и оцет.
Срежете брюкселското зеле по дължина, след което нарежете на тънко напреки.
Поставете оставащото количество от 1 с.л. зехтин, 1 с.л. оцет, 1/4 ч.л. сол и 1/4 ч.л. черен пипер в голяма купа.
Разбъркайте добре с бъркалка.
Нарежете ябълката на 3-милиметрови резенчета.
Добавете брюкселското зеле, стафидите и ябълката и го поръсете със сместа.

Източник: Станимир Михов
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg