Необходими продукти:
- 600 гр агнешко филе сол пипер
- 1 скилидка чесън
- 100 гр черни маслини, обезкостени
- 1 червена люта чушка
- 2 с.л. зехтин
- 20 мл бяло вино
- 20 мл бульон мащерка
- 20 мл течна сметана
Приготвяне или как се готви ястието:
- Нарязвате агнешкото на медальони. Овкусявате със сол и пипер. Чесъна и маслините накълцвате на дребно, а чушката на шайби.
- Запържвате месото в сгорещената мазнина, за около 3 минути от всяка страна и оставяте на топло. Във мазнината от пърженето добавяте маслините и чесъна и леко задушавате. Прибавяте виното и бульона.
- Прибавяте и мащерката. На силна температура оставяте сосът да ври докато се редуцира на половина.
- Добавяте сметаната и оставяте да поври докато сосът стане с гъста консистенция.
- Аранжирате месото в чиния и го заливате със соса.