Запържени лимонови скариди на тиган

Коментари · 344 Прегледа

Запържени лимонови скариди на тиган.Вкусни,лесни и бързи аламинути

 ПРОДУКТИ: за 2 порции

 

1/2 кг скариди

6 скилидки чесън

2 лимона

4 с.л. зехтин

1/4 връзка магданоз

сол

 

РЕЦЕПТА:

 

Скаридите (1/2 кг) се изплакват и главите им се отстраняват. Поставят се в тиган с незалепващо покритие, заедно с почистения и нарязан на ситно чесън (6 скилидки) и зехтина (4 с.л.). Скаридите се захлупват с капак и се готвят на тих огън, докато променят цвета си. Важно е да се разбъркват и обръщат често. Минута преди да станат напълно готови, към тях се добавя прясно изцеден лимонов сок (2 бр), ситно нарязан магданоз (1/4 връзка) и сол. Всичко се разбърква, докато сосът промени консистенцията си. Скаридите се сервират топли. 

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg