Задушено брюкселско зеле

Коментари · 298 Прегледа

Задушено брюкселско зеле.Задушено брюкселско зеле в масло и лимон на тиган

 ПРОДУКТИ: за 4 порции

 

1/2 кг брюкселско зеле

50 г масло

25 мл. лимонов сок

1 скилидка чесън

сол

пипер

 

РЕЦЕПТА:

 

Брюкселското зеле (1/2 кг) се сварява в подсолена вода или се приготвя на пара, след което се отцежда и подсушава. Маслото (50 г) се загрява в тиган и щом се разтопи се добавя зелето, счуканият чесън (1 скилидка) и лимоновият сок (25 мл.). Овкусява се със сол и черен пипер и се готви за няколко минути,докато сокът се изпари.

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg