Необходими продукти:
- 1 кг агнешко месо
- 6 с.л. олио сол пипер
- 625 мл говежди бульон
- 50 гр тъмни стафиди
- 500 гр спанак
- 3 глави лук
- 4 скилидки чесън
- 50 гр настърган бадем
- 250 гр басмати ориз
- 2 връзки копър
- настърганата кора на три лайма
- индийско орехче
Приготвяне или как се готви ястието:
- Нарязвате месото на парчета. Запържвате в 1/3 от олиото, посолявате, овкусявате с черния пипер и заливате с 125 мл от бульона.
- Добавяте стафидите и задушавате за 30 минути.
- Почиствате спанака, изтръсквате добре водата и нарязвате на едро. Почиствате лука и накълцвате на дребно, чесънът пресовате.
- Бадемите запържвате до златисто, без да използвате мазнина. Копърът нарязвате на едро. лукът, чесъна и ориза глазирате в останалото олио.
- Добавяте останалия бульон, кипвате и оставяте да ври около 15 минути.
- Махате от котлона и оставяте да поеме от течността още за около 2-3 минути.
- Смесвате оризът с месото, спанака, бадемите, копъра и кората на лайма и овкусявате със сол, пипер и индийско орехче.