Рецепта за Агнешки пилаф

Коментари · 255 Прегледа

Рецепта за Агнешки пилаф. Необходими продукти и начин на приготвяне на Агнешки пилаф. Рецепта за месно ястие.

Необходими продукти:

  • 1 кг агнешко месо
  • 6 с.л. олио сол пипер
  • 625 мл говежди бульон
  • 50 гр тъмни стафиди
  • 500 гр спанак
  • 3 глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 50 гр настърган бадем
  • 250 гр басмати ориз
  • 2 връзки копър
  • настърганата кора на три лайма
  • индийско орехче

 

Приготвяне или как се готви ястието:

  1. Нарязвате месото на парчета. Запържвате в 1/3 от олиото, посолявате, овкусявате с черния пипер и заливате с 125 мл от бульона.
  2. Добавяте стафидите и задушавате за 30 минути.
  3. Почиствате спанака, изтръсквате добре водата и нарязвате на едро. Почиствате лука и накълцвате на дребно, чесънът пресовате.
  4. Бадемите запържвате до златисто, без да използвате мазнина. Копърът нарязвате на едро. лукът, чесъна и ориза глазирате в останалото олио.
  5. Добавяте останалия бульон, кипвате и оставяте да ври около 15 минути.
  6. Махате от котлона и оставяте да поеме от течността още за около 2-3 минути.
  7. Смесвате оризът с месото, спанака, бадемите, копъра и кората на лайма и овкусявате със сол, пипер и индийско орехче.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg