Необходими продукти:
- 1 1/2 кг агнешко
- 250 гр стафиди
- 175 гр бланширани бадеми
- 3 ситно нарязани глави лук
- 125 гр масло
- 150 мл вода
- 175 гр гъст мед
- шафран на вкус
- 2 с.л. Ras el Hanout сол
Приготвяне или как се готви ястието:
- Прибавяте шафрана и солта, към останалите подправки и с тази смес натърквате добре месото. Останалото поръсвате върху стафидите.
- Слагате месото в огненоупорна тенджера или съд с капак заедно с бадемите, лукът и маслото.
- Добавяте вода, кипвате, след което оставате да се задушава за около 1 и 1/2 часа, докато месото стане крехко. Ако е необходимо добавяйте вода, за да не загори месото.
- Добавяте стафидите и медът и оставяте да къкри още 30 минути (като сте махнали капака), докато течността изври и се получи гъст и ароматен сос.
- Агнешкото сервирате в затоплен съд, заляно със соса.