Необходими продукти:
- 4 скилидки чесън
- 1/2 ч.л. ким
- 1 с.л. червен пипер
- 1/4 ч.л. шафран
- сол
- прясно смлян черен пипер
- 750 гр нарязано на кубчета с размер 2,5х4 см нетлъсто агнешко без кости
- 3 с.л. зехтин
- 1/2 ч.ч. бяло вино
Приготвяне или как се готви ястието:
- В дървено хаванче счукайте чесъна със кима, червения пипер, шафрана, солта и черния пипер.
- Парчетата месо натъркайте добре със сместта и оставете настрани за 30 минути.
- Нагрейте олиото в огнеупорна керамична тенджера, сложете месото и пържете за 5-7 минути, като от време на време разбърквате, докато месото не получи лек загар.
- Налейте виното и кипнете.
- Сложете капака и задушавайте на тих огън за 30-40 минути, докато месото не стане готово, а сосът гъст.