ПРОДУКТИ: за 4 порции
400 г пилешко месо от бут без кожа
3 картофа
4 скилидки чесън
50 г масло
4 печени белени червени чушки
12 кисели краставички
100 г топено сирене
4 яйца
червен пипер
чубрица
сол
РЕЦЕПТА:
Картофите (3 бр) се обелват и се нарязват на кубчета. Поставят се на дъното на гювечетата, като се разпределят равномерно. Пилешкото месо (400 г) се нарязва на хапки и се задушава със ситно накълцания чесън (4 скилидки) за няколко минути в маслото (50 г) на котлон в тенджерка. Готви се само докато чесънът си пусне ароматите и месото смени цвета си. След това месото се добавя при картофите в гювечетата. Съдовете се похлупват с капачетата и се поставят за 40 минути във фурна при 200 градуса. През това време киселите краставички (12 бр), печените белени червени чушки (4 бр) и топеното сирене (100 г) се нарязват на парченца. Щом картофите са омекнали и пилешкото е изпечено, се добавят киселите краставички, чушките и топеното сирене. Върху всяко гювече се чуква по едно яйце, поръсва с малко червен пипер, чубрица и сол и се похлупва с капаче. Съдовете се връщат обратно във фурната за още 20 минути, докато яйцето се сготви. Гювечетата се сервират топли.
от 1001 рецепти