Рецепта за Банска капама

Коментари · 445 Прегледа

Рецепта за Банска капама. Необходими продукти и начин на приготвяне на Банска капама. Рецепта за месно ястие.

Необходими продукти:

  • 1 кг свинско мляно месо
  • 1 кг свински ребра
  • 1 кокошка
  • 2 малки кисели зелки
  • 300 г кървавица
  • 250 г сланина
  • 1 и 1/2 чаени чаши ориз
  • 3-4 глави кромид лук
  • 1 супена лъжица червен пипер
  • сол

 

Приготвяне или как се готви ястието:

  1. Смляното месо измесваме заедно със ситно нарязания лук, ориза и червения пипер. Посоляваме.
  2. С част от сместа пълним почистената и измита кокошка, а с останалата част завиваме сарми в по-едрите зелеви листа. На дъното на голяма пръстена тенджера поставяме нарязаната на филийки сланина, ребрата и скълцаната сърцевина на киселите зелки.
  3. Върху тях слагаме кокошката, около нея сармите и върху тях - кървавицата. Поръсваме с едро счукания черен пипер, покриваме със зелеви листа и заливаме с 2 чаени чаши топла вода. Похлупваме и запушваме капака с тесто.
  4. След завиране слагаме тенджерата във фурната и печем около 3 часа на умерен огън.
  5. Поднасяме в тава - в средата кокошката, около нея кървавицата, като венец - сармите.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg