Необходими продукти:
- 1 кг кайма
- 1 пиле
- 1 ч. ч. ориз
- 1 непълна ч. ч. олио
- 1 винена ч. зелева чорба
- 2 глави червен лук
- 1 с. л. доматено пюре
- 1 с. л. червен пипер на върха на ножа
- кимион
- 1 ч. л. черен пипер
- 1 ч. л. чубрица
- сол на вкус
- листата на една голяма кисела зелка
Приготвяне или как се готви ястието:
- Омесваме каймата с ориза, ситно нарязания лук, доматеното пюре, подправките и зелевата чорба. Разделяме на две.
- С приготвените листа от зелката приготвяме малки стегнати сармички.
- Редим ги в тенджера, дъното на която сме покрили с мазнина, нарязано зеле и червен пипер.
- Върху наредените сарми слагаме пилето, нарязано на четири.
- Завиваме и редим сарми от втората половинка кайма.
- Заливаме със смес от вода, зелева чорба и останалата мазнина.
- Затискаме с чиния и варим ястието на тих огън.