Необходими продукти:
- 2,5 кг агнешки бут
- сол и пипер
- 5 с.л. зехтин
- 2 стръка розмарин
- 1/4 л червено вино
- 1,5 кг картофи
- 150 гр лук
- 4 скилидки чесън
Приготвяне или как се готви ястието:
- Махате мазнината на агнешкото. Овкусявате със солта и пипера.
- Запържвате месото в загрятия зехтин и когато стане златисто заливате с червеното вино.
- След това пъхате в предварително загрята фурна на 150 градуса и печете за 3 часа. В това време обелете картофите и ги нарежете на четвъртинки.
- Почиствате и обелвате лука и чесъна и нарязвате на ситно.
- След като сте пекли месото 2 часа добавете отстрани на агнешкото картофите, лука и чесъна, посолете и поръсете с розмарин.
- Допечете за 1 час и сервирайте.