Продукти : прясно мляко 200 мл,вода 100 мл,мая 20 г,сол 1 ч л ,захар 1 ч л ,олио 4 с л,брашно 600 г ,сирене 200 г Заливка : 50 г масло ,1 ч л мас ,1 с л брашно ,1 яйце ,щипка сол
Начин на приготвяне ; Активира се маята ,като се разбърква в топла вода със захарта и 2-3 с брашно.Оставя се да шупне,за 10 минути и с останалите продукти се замесва средно меко тесто.Втасва 40-50 минути на топло.Късат се малки топчета тесто и нареждаме в намаслена тава,докато се напълни тавата.Поръсва се межу топките натрошено сирене и оставяме на топло за още 30 минути.Приготвя се заливката ,като в тиган се разтопява масло и мас.В купа се разбива яйцето ,добавя се брашното и солта ,смесваме с разтопената мазнина и с вилица се разбърква на мазно кремче.С четка се намазват топките и печем в загрята фурна 180 С около 30-35 минути до златисто.Сервираме топла с чаша айрян!