ПРОДУКТИ: за 6 порции
120 г грис
250 захар
1 ч.л. ванилия
700 мл. вода
4 с.л. лимонов сок
6 с.л. сладко от боровинки
1 ч.л. канела
РЕЦЕПТА:
Водата (700 мл.), захарта (250), лимоновият сок (4 с.л.) и ванилията (1 ч.л.) се кипват в тенджерка на котлона. Щом се получи сироп, се добавя грисът (120 г). Той се сипва внимателно на много тънка стуйка при непрекъснато бъркане. Бъркането продължава и след изсипванетo на гриса за още няколко минути, докато кремът се сгъсти. След това се разпределя в десертни купички, на дъното на които е поставено сладко от боровинки (6 с.л.). Кремът се поръсва с канела (1 ч.л.) и се оставя в хладилника да се стегне и охлади.
от 1001 рецепти