ПРОДУКТИ: за 6 порции
1 л. прясно мляко
80 г кисело мляко
6 с.л. маскарпоне
6 с.л. пудра захар
150 г бишкоти
12 сини сливи
РЕЦЕПТА:
Прясното мляко (1 л.) се изсипва в дълбока купа и към него се прибавят киселото мляко (80 г). Разбива се и се поставя в подходящи съдове. Захлупва се и се оставя на топло място за около 8 часа, докато се закваси. След като млякото e заквасено, се оставя да се цеди за около два часа. След това се смесва с маскарпонето (6 с.л.), пудрата захар и смлените в блендер на трохи бишкоти (150 г). Всичко се разбива много добре до получаването на крем. В него се добавят нарязаните на кубчета и почистени от костилките сини сливи. Десертът с маскарпоне, цедено кисело мляко и сини сливи се разпределя във високи стъклени чаши и се сервира веднага.
от 1001 рецепти