ПРОДУКТИ: за 6 порции
15 бишкоти
1/2 кг маскарпоне
100 мл. подсладено кондензирано мляко
1 с.л. ром
150 мл. течна сметана
1 щип. ванилия
2 с.л. какао
1 к.ч. кафе
РЕЦЕПТА:
Бишкотите (15 бр) се начупват на половинки и се потопяват за секунда в горещо кафе (1 к.ч.) от двете страни. Щом се напоят, се поставят прави по стените на стъклени чаши. След това се приготвя кремът. За целта маскарпонето (1/2 кг), подсладеното кондензирано мляко (100 мл.), ванилията (1 щип.) и ромът (1 с.л.) се разбиват с миксер до получаване на гладка смес. Към нея се добавя течната сладкарска сметана (150 мл.), разбита на сняг, и се разбърква с шпатула. Полученият крем се разпределя в чашите върху бишкотите и се заглажда с лъжица. Поръсва се с какао (2 с.л.) с помощта на цедка или сито. Десертът се оставя да престои поне 4 часа в хладилник. Сервира се охладен.
от 1001 рецепти