ПРОДУКТИ: за 2 порции
8 бишкоти
8 с.л. маскарпоне
2 с.л. кондензирано мляко
1/2 ч.л. есенция ром
1 к.ч. кафе
4 ягоди
РЕЦЕПТА:
Маскарпонето (8 с.л.) се смесва с подсладеното кондензирано мляко (2 с.л.) и се разбиват до получаването на гладък крем. Ягодите (4 бр) се измиват и подсушават. Половината от тях се разрязват на четвъртинки. В горещото кафе (1 к.ч.) се добавя есенцията ром (1/2 ч.л.) и в тях се потапят бишкотите (8 бр) за няколко секунди. Бишкотите се подреждат по стените на десертни чаши и се заливат с крема. Десертът се заглажда с лъжичка и върху крема се подреждат пресните ягоди.
от 1001 рецепти