ПРОДУКТИ: за 12 порции
50 г бадеми
600 г киви
2 опак. ванилов крем
1 л. прясно мляко
8 г желатин
250 г маскарпоне
8 с.л. портокалов ликьор
150 г пудра захар
1 лимон
400 г бишкоти
2 праскови
РЕЦЕПТА:
Ваниловият крем (2 опак.) се приготвя с прясното мляко (1 л.) според указанията на пакетчетата. Желатинът (8 г) се залива с хладка вода и се оставя да бухне, след което се смесва със сокът от лимона и се разтваря в него на водна баня. Оставя се да се охлади напълно. Смесват се маскарпонето (250 г), половината количество ликьор и половината количество пудра захар. Тази смес се прибавя към ваниловия крем заедно с половината киви, обелени и нарязани на парченца. Бишкотите (400 г) се напръскват с останалия ликьор и се нареждат легнали върху дъното и изправени по стените на форма за торта с пръстен. Излива се кремът и се изравнява. Оставя се да се охлади за 40 минути в хладилника. След това формата се изважда от него. Върху крема се излива лимоновото желе. Върху него се нареждат шайби киви в кръг. По средата се слагат прасковите (2 бр), обелени и нарязани на малки кубчета. Прасковите се покриват с филетирани бадеми (50 г). Тортата се оставя да престои в хладилника 10-12 часа. Поднася се добре охладена.