Необходими продукти:
- 2 парчета пилешки гърди без кожа;
- 1 глава лук;
- 1 скилидка чесън;
- 400 г зелен фасул;
- 1 червена чушка;
- олио;
- 300 г ориз за ризото;
- 100 мл бяло вино;
- 600 мл пилешки бульон;
- 100 г пармезан;
- сол;
- черен пипер;
Начин на приготвяне:
- Нарежете пилешкото месо на кубчета и го поръсете със сол и черен пипер.
- Загрейте тиган с 1 с.л. олио и запържете в него месото.
- Като стане златисто го извадете в чиния.
- Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете с малко олио в тиган за около 2 – 3 минути.
- Добавете ориза, разбъркайте и добавете бялото вино.
- Оставете го да се изпари.
- Затоплете бульона, а ако нямате такъв – може да разтворите кубче бульон в топла вода.
- Добавяйте от бульона към ориза докато го покрие, разбърквайте и щом течността се абсорбира, добавете следващата порция.
- Правете това докато оризът поеме почти целия бульон.
- Нарежете зеления фасул на парчета с дължина от 2-3 см., а чушката – на малки парчета.
- Добавете ги към ориза преди да добавите последния черпак от бульона.
- Разбъркайте и щом течността се абсорбира, дръпнете от огъня.
- Поръсете със сол и черен пипер.
- Добавете настърган пармезан и разбъркайте докато се разтопи.