Необходими продукти:
- пилешко месо - 600 гр;
- лук - 1 глава;
- моркови - 1 бр;
- домати - 1 бр;
- целина - 50 гр;
- магданоз - 6 стръка;
- фиде - 1 кафена чаша;
- масло - 30 гр;
- червени чушки - 1 бр;
- олио - 50 мл;
- сол на вкус;
- черен пипер на вкус;
Начин на приготовление:
- Нарежете пилето на 3-4 парчета и го измийте.
- Сложете в тенджера, залейте с 2 л студена вода и олиото и варете половин час.
- Прибавете нарязания на ситно лук, морков, чушка и целина.
- Разбъркайте и варете още 30 минути на тих огън под капак.
- Извадете пилето от тенджерата.
- В нея изсипете нарязания на кубчета домат, разбъркайте и варете около 15 минути.
- Накъсайте месото на дребни парченца и го върнете в тенджерата, овкусете с черен пипер, разбъркайте и варете още няколко минути.
- Накрая добавете фидето и след още 5-6 минути поръсете с нарязан магданоз и оттеглете тенджерата от огъня.
- Разбийте жълтъка и киселото мляко в купичка и постепенно налейте 2-3 черпака от бульона.
- Разбъркайте и изсипете застройката в тенджерата на тънка струя.
- Завършете с маслото, като го добавите в супата и разбъркате.