НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
домати (консерва, буркан)- 800 гр. (пасирани)
кайма (смес)- 1 кг.
моркови- 3 бр.
лук- 2 глави
чесън- 6 скилидки
кори за лазаня- 1 пк. (500 гр.)
кашкавал- 200 гр.
олио
сол на вкус
черен пипер
риган
босилек
ЗА СОС БЕШАМЕЛ:
краве масло- 100 гр.
брашно- 100 гр.
прясно мляко- 1 л.
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете лука, морковите и чесъна на ситно. В загрята тенджера сложете мазнина и запържете каймата докато стане на малки бучки. Прибавете лука, морковите, чесъна и ги задушете. Прибавете пасирания доматен сос. Овкусете със сол, черен пипер, риган и босилек. Оставете соса да къкри на слаб огън докато започне да се сгъстява. Оттеглете готовия сос от котлона и го оставете на страни.
Пригответе Бешамела. В тенджера сложете маслото да се разтопи. Към брашното прибавете малко сол. Изсипете брашното при маслото и го запържете за кратко време, като разбърквате непрекъснато с телена бъркалка. Постепенно прибавяйте прясното мляко, като разбърквате непрекъснато. Когато соса започне да се сгъстява свалете от котлона.
На дъното на тава поставете малко от Бешамела, подредете ред кори, ред от доматения сос, ред Бешамел, поръсете с малко настърган кашкавал, и отново кори. Редувайте така, като завършите със сос Бешамел. Отгоре настържете кашкавал.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, без вентилатор, в долната част на фурната, за около 40-50 минути. Приятен апетит!